Sam Eyde gjorde stor suksess i årene frem mot første verdenskrig og tjente fryktelig mye penger. Han kjøpte en stor villa i Drammensveien i Christiania. Der var det god plass. Det var spisestue med plass til femti gjester, det var plass til kontorer for både Sam og Ulla. Det var også et bibliotek med biljardbord, og det var lekerom og egne soverom til både barn og barnepiker. Tomten var på sju mål. Han har også bygget det som blir omtalt som en sportsvilla på Voksenkollen. I sportsvillaen var det ikke plass til flere enn 18 til bords i spisestuen. Holmenkollbanen hadde åpnet noen få år tidligere og bidratt til vintersportsutviklingen i Norge. 

Han kjøper også jakthytte og seilbåt, og han blir blant de aller første som får seg bil i Norge, en stor rød Mercedes, med sjåfør, som følger med bilen fra Tyskland. Sam Eyde var for øvrig også en av grunnleggerne og formann av Norsk Automobilklubb, senere KNA. Blant de som var passasjerer i Eydes bil var ikke bare kong Haakon VII, men også kong Chulalongkorn fra Thailand.

Sam Eyde og kong Haakon VII i Eydes røde Mercedes.

Historien om Sam Eyde kan også høres som podkast på blant annet AppleGoogle og Spotify:

Takk til Agder fylkeskommune og Vestfold og Telemark fylkeskommune for deres velvillige bidrag til å lage denne podkasten.