Brødrene Dassler ser store muligheter i OL i Berlin i 1936. De tenker at dette kan bli deres store springbrett ut i verden. Adi Dasslers nære vennskap og samarbeid med det tyske friidrettslandslaget ville sikre at de fleste tyske idrettsutøverne ville ha på seg Dassler-sko i Berlin, noe som selvsagt ville gi god reklame. Men det var en helt annen utøver Adi Dassler var opptatt av før lekene skal begynne. Utøveren Adi Dassler tenkte på og som han så veldig gjerne ville skulle ha på seg Dasslersko, det var Jesse Owens, den amerikanske friidrettsstjernen. 

Jesse Owens fra Alabama hadde året før satt tre nye verdensrekorder og tangert en gammel rekord i løpet av en snau time på et friidrettsstevne i Michigan. Jesse Owens var med andre ord en stor stjerne allerede før OL i Berlin, og han kom til OL med et voldsomt renomme. Jesse Owens var ikke akkurat av det nazistene ville kalt arisk og de tyske avisene sammenliknet ham med aper og andre ville dyr. Samtidig var det stor beundring for rekordene hans og det var vel ingen som skapte større forventninger før lekene i Berlin. Da Owens og resten av den amerikanske OL-troppen ankommer Hamburg på vei til Berlin blir de møtt av tusenvis av tyskere som begeistret ropte navnet til Jesse Owens. 

Adi Dassler var desperat etter å få Jesse Owens til å løpe med sine sko. Adi hadde et godt og nært forhold til den tyske landslagstreneren i friidrett og Adi er nærmest en del av det tyske OL-landslaget. Det gir ham adgang på indre bane og slik klarer Adi Dassler å få overlevert flere par sko til Jesse Owens. Owens tok imot skoene og han ender med å bruke disse lette og særegne skoene med to striper på sidene.

Jesse Owens OL blir en eneste stor triumfferd og det er kanskje særlig tvekampen med den tyske lengdehopperen Lutz Long som huskes i dag. Hitler var selv på tribunen og kunne lite gjøre med at Owens smadret sin egen verdensrekord og ble olympisk mester foran Long, som så ut som en prototype på en arisk nazist og som selvfølgelig burde vunnet sett fra Hitlers og Goebbels ståsted. Jesse Owens vinner også individuelle gull på 100m og 200m og selvfølgelig som medlem av USAs stafettlag som vant sprintstafetten. 

Jesse Owens vinner olympisk gull i lengde i Berlin i 1936.

Hitler var gretten og ville ikke gratulere Jesse Owens, men når sant skal sies var han ikke den eneste som unnlot å gratulere Jesse Owens på høvelig vis. Det gjorde heller ikke president Roosevelt, som ikke sendte noe telegram for å gratulere Owens, og heller ikke inviterte ham til Det hvite hus da Owens kom tilbake til USA. Antakelig fordi Roosevelt var redd for å irritere sine egne velgere, særlig i sørstatene. Jesse Owens til tross, tyskerne tok klart flest gull og medaljer av alle under lekene i Berlin. 

Jesse Owens og Lutz Long på seierspallen i Berlin i 1936.