Cherokeene fikk ikke bli værende i sine landsbyer i Smoky Mountains. Amerikanske nybyggere og europeiske utvandrere presset seg vestover fra østkysten og stadig lenger inn i landet på jakt etter nytt land til nye bondegårder. Det førte til at Cherokeene ble kastet ut og dyttet vestover, hvor det var ledige og tomme landområder.

Denne fordrivelsen er det som på engelsk kalles Trail of Tears, eller Tåreveien på norsk, og for Cherokeene begynte denne elendigheten i 1832. De måtte reise fra hjemstedene sine og dra vestover med hele familier, menn, koner og barn, og slavene de hadde og som de brukte i landbruket, ikke ulikt de store plantasjeeierne ellers i sørstatene. De hadde antakelig med seg flere tusen slaver da de trakk vestover før de endte opp i Oklahoma. Et par tusen Cherokeer ble igjen i fjellene i Smoky Mountains hvor de gjemte seg og forsøkte å klare seg på egenhånd. 

Kart over Tåreveien, Av: Nikater og Demis. 

Det hevdes at Dolly Parton og hennes familie har et snev av Cherokeeblod etter de som ble igjen i Smoky Mountains, men det er aldri blitt påvist med sikkerhet, og det er kanskje bare en gammel familieanekdote det ikke er noe hold i. Det som er sikkert er at hennes familie har aner fra de britiske øyer og det er spor tilbake til både Skottland, England, Irland og Wales.