Uncategorized

En ung horebukk

Tolstoj, 1848.

Tolstojs storebrødre tar ham med på et bordell for første gang omtrent da han fyller 14. Ifølge Tolstoj så var dette bordellet i et slags tilbygg til den lokale kirken, eller klosteret. Han påstår mange år senere at han gråt av skam etter debuten, men det er kanskje litt vanskelig å tro på at det er helt sant, det er i hvert fall ikke hans siste besøk til et bordell. Langt derifra. 

Han er ellers en ganske sjenert ung mann og er misfornøyd med eget utseende, kanskje ikke helt ulikt mange tenåringer. Han har en litt stor nese og store utstående øre og litt stritt hår, synes han selv. Tolstoj var ellers høy for sin tid, med sine drøye 180 cm. 

Han setter ganske klare og strenge regler for sin egen livsførsel og vil blant annet kontrollere sin lyst på damer, men det gikk nok så som så, for ikke lenge etter må han behandles for gonore. Han er innlagt en måned på universitetets klinikk for kjønnssykdommer. Det ser ut som om behandlingen først og fremst handlet om bruk av kvikksølv, som ble satt med sprøyte der du tror eller der du frykter. 

Kategorier:Uncategorized

Merket som:, ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s